Att synas eller inte synas

HEM
Vare sig man är intresserad av att sticka ut från mängden eller inte så är det här med kläder en minst sagt fundamental sak för många av oss. I grund och botten vill vi alla bära kläder som man trivs i och dessutom ser snygg ut i.
De kläder vi bär till vardag eller fest skickar signaler till alla människor vi möter, tydliga signaler om vem man är och hur man mår. Det är nämligen ingen slump vilka kläder man väljer att klä sig i. Kläderna skvallrar om vilken social grupp man tillhör och signalerar även vilken status man har. Kläder är så mycket mer än en fråga om smak, mode och design.

En kvinna som gillar klänningar har ofta en i förväg noga uttänkt plan innan hon slutligen bestämmer sig för vilken klänning hon har tänkt bära. Det blir i nio fall av tio en klänning som på ett tydligt sätt visar vem hon är. Klänningar som skulle kunna vara hämtade ur Madickens garderob signalerar vän oskuld medan klänningar i svart eller rentav läder skickar busiga signaler om synd.

Även underkläder styrs av medvetet gjorda val snarare än modets växlingar och nycker. De trosor som en kvinna använder fyller inte bara sin funktion som underkläder utan blir i ganska stor utsträckning en signal om identitet och humör. Vare sig det handlar om stringtrosor eller vanliga trosor i boxerutförande så finns det alltid en tanke bakom valet av trosor, vare sig det är en medveten tanke eller inte. Visst handlar det i grunden om vilka trosor som kvinnan ifråga trivs med, men även andra faktorer som humör och social status spelar in också här. Icke att förglömma är att ett stort mått av busig sexighet även finns med i bilden.

En grundläggande tanke med de kläder man väljer att bära är att man klär sig på ett visst sätt för att synas. Detta gäller givetvis även valet av nylonstrumpor som en del av outfiten för en perfekt festkväll. Det klassiska sättet att bära nylonstrumpor är de lårhöga strumporna som sedan fästs i en korsett med spännen. Signalerna blir extra tydliga om man kombinerar sina nylonstrumpor med en kjol. Den kombinationen blir garanterat hela festens blickfång.

 
 
| Cookies/sekretesspolicy | E-post |