Bord

HEM

Våren är den tid som svenskarna ger sig ut i solen och sitter på bänkar, lapar sol och kanske tar sig något varmt att dricka då det inte alltid är så inbjudande varmt även om solen är framme.

En del väljer att sitta på något av alla de hak som öppnar upp sina uteserveringar och ställer ut sina cafémöbler som stolar och bord och det läggs fram filtar för de som vill mysa utomhus med en kopp java även om det egentligen är för kallt. De mindre hågade väljer att sätta sig inomhus och istället bevittna vårens ankomst och ljusets återkomst från bekvämligheten i de cafemöbler som inbjuder till långa sköna kaffepauser med tillhörande dopp i det dagliga fikat utan att utsätta sig för de lägre temperaturerna.

Inte alla svenskar känner sig som vikingarnas efterföljare och inte drack de kaffe om våren heller. Men vart man än väljer att sitta ner för att ta del av skådespelet då Sveriges invånare likt ormar tar sig ut ur sina övervintringsplatser för att åtnjuta årets första värme så är det en påminnelse om den sång och dans som kantade våren när vikingarnas vintrar var över, och hur de drack mjöd, öl och spelade hneftafl, ett slags brädspel som påminner om schack.

Inte så mycket har ändrats i vår relation och den glädje många känner med solens återkomst till våra så på vinterns bittra breddgrader. 
 
| Cookies/sekretesspolicy | E-post |